Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Eπίγειοι άγγελοι


Όταν έχεις δίπλα σου τον άγγελο σου
να ρουφάς κάθε στιγμή και να την απολαμβάνεις,
γιατί κάποια στιγμή μπορεί να γυρίσεις
και ο άγγελος σου να πετάξει μακριά!

Η μοναξιά και η μοναχικότητα

Η μοναξιά έχει δυο μορφές.Τη μια της μορφή τη συναντάμε σε ανθρώπους,που οι διάφορες καταστάσεις της ζωής,τους ανάγκασαν να μείνουν μόνοι.Την άλλη της μορφή τη συναντάμε σε ανθρώπους που ενώ περιβάλονται από κόσμο,έχουν έντονη δραστηριότητα αλλά μέσα τους νιώθουν υπαρξιακά μόνοι.
Ένα κολπάκι για να αντιμετωπιστεί η μοναξιά,είναι απλά να την αγνοείς.Αν καταφέρεις και δεν της δώσεις σημασία θα είναι σα να μην υπάρχει.
Η μοναχικότητα πάλι έχει και εκείνη δυο μορφές.Συναντάμε τη μοναχικότητα των μοναχών,αλλά και τη μοναχικότητα των κοσμικών.
Η μοναχικότητα είναι επιλογή και γίνεται συνήθως κατόπιν σκέψεως.
Η μοναχικότητα επιλέγεται από κάποιους ανθρώπους είτε γιατί νιώθουν θλίψη και απογοήτευση από τις καταστάσεις,είτε γιατί οι άλλοι δεν τους δέχονται και έτσι τους εμποδίζουν να υλοποιήσουν όσα θέλουν,είτε γιατί μόνο μέσα από τη μοναχικότητα θα καταφέρουν να "εκτελέσουν" την "αποστολή" τους.
Η μοναξιά μας φορτώνεται με το έτσι θέλω, ενώ η μοναχικότητα είναι αναζήτηση και κάποιες φορές,είναι ίσως ανάγκη.
Εκείνος που ζει με τη μοναξιά,πονάει,ενώ εκείνος που ζει με τη μοναχικότητα είναι ήρεμος,γαλήνιος και απλά υλοποιεί αυτό που θέλει μέσα από την επιλογή του.
Η μοναξιά και η μοναχικότητα δεν είναι συγγενείς.Καλά είναι κάποτε να μάθουμε να τις διαχωρίσουμε αυτές τις δύο έννοιες.Έτσι θα αποφύγουμε εσωτερικές συγκρούσεις με τους ευατούς μας αλλά και με τους άλλους.